0800 303 336 Безкоштовно з будь-якого номера 0800 303 336 Безкоштовно з будь-якого номера (067) 209-21-12 (050) 361-91-31 Боти для запису на сервіс Telegram Bot
TshinaBotViber Bot
УКР РУС  УКР 

Сезонне зберігання шин та дисків

Сезонне зберігання шин та дисків


В умовах нашого клімату більшість водіїв використовують сезонну гуму, літню або зимову. Тому при черговому «перевзуванні» виникає необхідність зберігання невикористаного комплекту шин.

У даній статті ми розглянемо такі питання:

  • Як правильно зберігати шини?
  • Як зберігати шини в домашніх умовах?
  • Що таке відповідальне зберігання?

Як правильно зберігати шини?

Підготовка шин до зберігання

Шину необхідно підготувати до тривалого сезонного зберігання.
1. Звільніть протектор від дрібних камінчиків. Не залежно від того, як Ви будете зберігати покришку з диском або без нього, колесо повинно бути чистим і сухим.
2. Змастіть гуму і диск. При зберіганні рекомендується покрити протектор спеціальної консервирующей мастилом, а при зберіганні з диском - покривати спеціальним складом сам диск, кріпильні болти, різьблення шпильок.
3. Промаркеруйте колесо, щоб не забути. При вирішенні зберігати шину разом з диском рекомендується на шині зробити позначку, на якому місці було встановлено дане колесо. Це дозволить в майбутньому встановити шину на «своє» місце.
4. Зменшіть тиск в шинах. Не забудьте приблизно наполовину здути шину.

Що краще горизонтальне або вертикальне положення при зберіганні?

Перед зберіганням слід визначитися, як будуть зберігатися шини: з диском або без. При наявності двох комплектів дисків, багато автолюбителів приймають рішення зберігати зібране колесо, а не шину без диска. Слід пам'ятати, що балансування колеса може бути порушена внаслідок заміни однієї покришки на іншу. Сама ж покришка і диск при цьому можуть пошкодитися.

Способи зберігання шин


На гаках


У стопці


На стелажах


Перші два способи підходять для зберігання шин з дисками. Зберігати шини без дисків слід у вертикальному положенні. Бажано раз на місяць прокручувати кожне колесо, щоб зменшити вплив на одне і те ж місце. Для зберігання шин без дисків рекомендується використовувати спеціальні стелажі або полки.

Умови зберігання

  • Темне і сухе приміщення
  • Повна відсутність прямих сонячних променів
  • Мінімальна вологість і хороша вентиляція
  • Температура повітря від 15 до 25°С
  • Правильне положення шини

Як зберігати шини в домашніх умовах?

Зберігання шин на балконі

Одне з найбільш частих місць зберігання шин в квартирі - балкон. Деякі автолюбителі відводять спеціальне місце під зберігання - встановлюють стелаж або полки.

Таке місце зберігання хорошим назвати не можна. За умови навіть заскленого балкона на гуму буде постійно потрапляти сонячні промені. Це зробить негативний вплив на стан покришки. Гума почне дубеть і дуже швидко потріскається. Якщо іншого місця для зберігання у Вас немає, рекомендуємо закрити шини від прямих сонячних променів, зберігати їх в спеціальних чохлах.

Зберігання шин в коморі

Щоб уберегти шини від прямих сонячних променів деякі автолюбителі вибирають комору. Але подібне місце зберігання, розташоване квартирі таїть небезпеку для здоров'я всіх її мешканців. Перебуваючи в теплому приміщенні, гума почне віддавати різні токсичні речовини, накопичені в ній за період експлуатації. Одним з поліпшених варіантів буде зберігання в герметичних поліетиленових пакетах, які не будуть пропускати шкідливі для здоров'я запахи.

Зберігання шин в гаражі

Наявність гаража дозволить найкращим способом вирішити проблему з сезонним зберіганням шин. Тут можна використовувати будь-який із способів правильного зберігання, у вертикальному або горизонтальному положенні. У гаражі знайдеться місце для стелажа, полиць або установки гаків, на яких зможуть перебувати шини з дисками.

Переваги відповідального зберігання

При здачі шини на відповідальне зберігання:

  • Покришка буде уважно оглянута фахівцем на наявність дефектів
  • Проводиться вимір залишкової глибини протектора
  • Маркується спеціальними стікерами
  • Прийом шин на зберігання відбувається на підставі акту прийому-передачі

Зберігаються шини в спеціально відведеному для цього приміщенні без доступу сонячного світла і різких коливань температури.

РУС  УКР 
Шини Диски Запис на сервіс Шинні центри Допомога та поради
×