0800 303 336 Безкоштовно з будь-якого номера 0800 303 336 Безкоштовно з будь-якого номера (067) 209-21-12 (050) 361-91-31 Боти для запису на сервіс Telegram Bot
TshinaBotViber Bot
УКР РУС  УКР 

Тест літніх шин 205 / 55R16 ADAC 2021

06.04.2021

Друга частина великого річного тесту від ADAC. Німецький автоклуб звернув свій погляд на другий популярний розмір літніх шин 205 / 55R16. Всього, перед літнім сезоном, було протестовано 32 моделі шин, від різних виробників, в двох розмірах: 225 / 50R17 і 205 / 50R16.

Учасники тестів

  • Apollo Alnac 4G
  • Bridgestone Turanza T005
  • Continental PremiumContact 6
  • Fulda EcoControl HP2
  • BF Goodrich Advantage
  • Goodyear EfficientGrip Performance 2
  • Hankook Ventus Prime 3 K125
  • King Meiler Sport 1
  • Kumho Ecsta HS51
  • Maxxis Premitra 5
  • Nokian Wetproof
  • Petlas Imperium PT515
  • Pirelli Cinturato P7C2
  • Semperit Speed-Life 3
  • Uniroyal RainSport 5

Підсумкові результати

Трійка лідерів отримала вердикт "Добре" і рекомендації до придбання від експертів ADAC - Continental, Semperit та Bridgestone. Тріо лідерів показали найкращий баланс характеристик.

На першому місці розмістився німецький бренд Continental PremiumContact 6. Лідерську позицію завоював вражаючими результатами керованості і гальмування на мокрому асфальті. Відмінно поводяться на сухій дорозі. З недоліків: витрата палива вище ніж хотілося б, гучність, слабкий опір поперечному акваплануванню.

Continental PremiumContact 6

Другий рядок рейтингу теж займають німці, модель шин Semperit Speed-Life 3. Даний бренд є дочірньою компанією виробника Continental. Як і шини материнської компанії Speed-Life 3 володіють усіма видатними характеристиками на мокрому дорожньому полотні. Мінуси схожі: рівень шуму майже на рівні з переможцем, результат поперечного аквапланування розчарував. Все ж дочірній бренд перевершив переможця: менший рівень витрати палива, кращий опір коченню. Ціна на комплект шин Speed-Life 3 набагато приємніше.

Semperit Speed-Life 3

Трійку переможців замикає японський бренд Bridgestone Turanza T005. Гідно вели себе на мокрому треку, показали відмінні зчіпні властивості при сухому тесті. Володіє меншим опором коченню. В ході тесту були виявлені мінуси: низький опір поперечному аквапланування, високий рівень шуму. Turanza T005 мали всі шанси позмагатися в стійкості до зношування, на жаль такого не сталося.

Bridgestone Turanza T005

Четверте місце майже розділили дві моделі, але Goodyear EfficientGrip Performance 2 переграв оцінками за зносостійкість. Було відзначено слабке місце шин EGP2 - суха дорога. Вході сухих тестів шини поводилися досить посередньо, відзначилися лише хорошим показником гальмування. Температура - ворог EGP2, чим жарьче ставало на вулиці, тим краще видно недоліки. Результати мокрих тестів вийшли гідними, крім одного, оцінки за стійкість перед поперечним акваплануванням були низькі. Виходячи з результату за знос шини, експерти зробили прогноз на пробіг, який складе приблизно 55000 км. Також було відзначено, що модель EfficientGrip Performance 2, показник відмінного співвідношення якості і ціни.

Goodyear EfficientGrip Performance 2

Слідом за Goodyear, на п'ятій сходинці, розмістилися шини Kumho Ecsta HS51. Шини отримали високі бали за протистояння аквапланування, також експерти відзначили економічність корейської моделі. Вході водіння автомобіля, взутого в тестовані шини, виявили досить низьку точність відгуку на рульові сигнали.

Kumho Ecsta HS51

На шостий рядок у рейтингу ADAC був відправлений індійський бренд - Apollo. Модель шин Alnac 4G показала середній результат на сухому треку, особливо стала дуже поганою керованість. Під час повороту автомобіль йшов в занос. Тестовані Alnac 4G на мокрому треку отримали оцінку "задовільно", але це не врятувало загальний результат від падіння. Все ж експерти відзначили невеликі витрати палива даної моделі, і стійкість перед зносом.

Apollo Alnac 4G

Все далі від лідерів, на сьомий щаблі розмістилися корейці - Hankook Ventus Prime 3 K125. В ході тесту на сухому дорожньому покритті шини показали себе чудово, вони відзначилися прекрасним зчепленням з дорогою, відповідно коротким гальмівним шляхом. Продемонстрували стабільність руху і хороші відгуки на рульові сигнали, особливо якісно авто входило в поворот на шинах Ventus Prime 3 K125. Результати мокрих тестів були не такими радісними. Шини з Кореї отримали вельми середні результати, все через низький рівень керованості. Як плюс в скарбничку Hankook - це економічність даної моделі.

Hankook Ventus Prime 3 K125

Fulda - дочірня компанія Goodyear. Американська материнська компанія підтверджує свій статус економічною і зносостійкого продукцією, тому підтвердження EcoControl HP2. На жаль, на сухому асфальті показали недоліки в управлінні і зарозумілість при входженні в поворот. З мокрим треком впоралися добре, що нагнало позитивних балів і відправило Fulda EcoControl HP2 на восьму сходинку рейтингу.

Fulda EcoControl HP2

Близькими до десятці опинилися BF Goodrich Advantage. Бренд шин від відомого французького виробника Michelin Group. Advantage займають дев'ятий рядок рейтингу, завдяки відмінним і збалансованим характеристика, але тільки на сухому покритті: короткий гальмівний шлях, зносостійкість, високий у ровень протистояння коченню. Результати за проходження мокрого тесту були на межі, але таки чаша терезів перевалилася на сторону "задовільно": погані зчіпні властивості, втрата жорсткості під час повороту.

BF Goodrich Advantage

Вельми цікавий результат виявив тест трьох моделей - Maxxis Premitra 5, Nokian Wetproof і Pirelli Cinturato P7C2. Відразу йдуть один за одним і мають схожі оцінки. На сухій і мокрій дорозі веду себе збалансовано, всі показники в межах норми.Отбросілі їх на далекі місця рейтингу найнеприємніші для автовласників якості: високий опір коченню і досить низька зносостійкість. Експерти ADAC можуть порекомендувати такі шини для авто з невеликим пробігом за рік, так як дані моделі, прогнозовано, мають коротку експлуатаційну життя.

Maxxis Premitra 5

Саме "щасливе", 13 місце, займає бренд Uniroyal RainSport 5. За оцінку по зносостійкості могли б відправитися в ряд до попередніх моделей, але немає. В ході тесту на сухому треку було виявлено досить слабка керованість. Короткий гальмівний шлях не зміг підняти на щабель вище показники сухого тесту. Під час руху на мокрому асфальті, мають відмінні зчіпними властивостями, при входженні в поворот залишається стабільно керованими. Щодо економічні.

Uniroyal RainSport 5

14 місце в рейтингу займають турецька бренд Petlas Imperium PT515. Оцінка "добре" була за довжину гальмівного шляху, хоча в порівнянні з іншими моделями, Imperium PT515 гальмували на 4,5 м довше. Рівень безпеки, в ході сухих тестів, був на позначці середній і нижче середнього. Були виявлені і інші недоліки даної моделі в ході їзди по мокрому треку: довгий шлях гальмування, слабкі зчіпні властивості, слабкі зусилля під час входження в поворот. Плюс таки в них є - відносна зносостійкість.  

Petlas Imperium PT515

Закриває рейтинг літніх шин від ADAC 2021, модель з відновленим протектором, - King Meiler Sport 1. Не дивлячись на досить ефективне гальмування на сухій поверхні, управляти авто було вкрай складно, реакції на рульові сигнали були повільними і неточними. Під час здійснення маневрів втрачається зчеплення з поверхнею. При підвищенні температури показники шини значно погіршувалися. В ході тесту на мокрому треку King Meiler Sport зібрали всі недоліки: погана керованість, нездатність боротися з акваплануванням. До того ж шини виявилися не комфортними і гучними.

King Meiler Sport 1

РУС  УКР 
Шини Диски Запис на сервіс Шинні центри Допомога та поради
×