0800 303 336 Безкоштовно з будь-якого номера 0800 303 336 Безкоштовно з будь-якого номера (067) 209-21-12 (050) 361-91-31 Боти для запису на сервіс Telegram Bot
TshinaBotViber Bot
УКР РУС  УКР 

Огляд новинки Bridgestone Blizzak ICE

30.10.2018 [HTML]

Для майбутнього сезону зима 2018-2019 Bridgestone розширили свій модельний ряд, випустивши на ринок нову не шиповану шину на основі технології Multicell compound.

Короткий огляд

Blizzak ICE має не симетричний малюнок протектора, і хоча старіша модель Bridgestone Blizzak VRX так само має асиметричний малюнок і заснована на тій же технології, нова покришка не є продовженням, а має цілком окрему сферу застосування.

ICE отримала поліпшення спрямовані на взаємодію з льодом. За рахунок цього гальмівний шлях став коротше на 10% в порівнянні з VRX. Також автошина стала на 22% більше зносостійкою і на 31% тихіше, за рахунок зміни малюнка протектора.

Головна мета

Основна проблема, з якою стикаються всі шини при взаємодії з льодом, це наявність мікро шару води між покришкою і обмерзлою дорогою. При гальмуванні автошині необхідно не тільки ефективно «вгризатися» в лід, але і встигати відводити зайву рідину. Саме вирішенням цієї проблеми і зайнялися інженери Bridgestone.

Що конкретно змінилося

ACTIVE MULTICELL COMPOUND другого покоління

Технологія ACTIVE MULTICELL COMPOUND дозволять шині «вбирати» частину води з плями контакту, за рахунок мікропор, які неможливо розгледіти неозброєним оком. Друге покоління цієї технології, дозволяє новой покришці робити це ефективніше, тим самим зменшуючи водяну плівку і збільшувати пляму контакту з поверхнею дороги.

Крім цього, сам склад гуми був вдосконалений. Кількість особливих полімерів збільшилася, а їх розподіл в складі резиносуміши стало краще. Ці полімери підвищують зчіпні властивості і покращують силу тертя. У поєднанні з сіркою вони забезпечують м'якість покришки при низьких температурах.

Протектор

Якщо подивитися на малюнок протекторів Blizzak ICE і VRX, можна помітити, що ламелей стало менше. Це дозволило зробити окремі блоки більш жорсткими.

Завдяки цьому, вони менше деформуються, а кромки особливої форми краще «чіпляються» за поверхню при гальмуванні. Це одночасно збільшує площу зіткнення з дорогою, і зменшує знос.


Також новий малюнок інакше розподіляє повітря при русі, за рахунок чого зменшує шум. Більш тиха експлуатація забезпечує комфортне водіння.

Порівняння всіх характеристик

Нова модель покришки не стала краще за рахунок погіршення інших характеристик, але упор був зроблений на взаємодію з льодом. Зокрема, на більш ефективне гальмування. Це підвищує безпеку в екстрених ситуаціях, коли необхідно швидко зупинити машину.

Шина буде виготовлятися в 57-ми типорозмірах від 13 до 19 дюймів. На старті продажів правда буде доступно поки що всього три типорозміри - 205/55R16, 205/65R16 і 215/55R17.

РУС  УКР 
Шини Диски Запис на сервіс Шинні центри Допомога та поради
×