0800 303 336 Безкоштовно з будь-якого номера 0800 303 336 Безкоштовно з будь-якого номера (067) 209-21-12 (050) 361-91-31 Боти для запису на сервіс Telegram Bot
TshinaBotViber Bot
УКР РУС  УКР 

Що таке шинний калькулятор і для чого він потрібен

10.05.2018 Що таке шинний калькулятор і для чого він потрібен


Шинний калькулятор - зручний інструмент для підбору нових автошин, відмінних від заводського розміру. Скориставшись даними калькулятором, Ви побачите різницю за зовнішніми параметрами шини, нову величину дорожнього просвіту і різницю між реальною швидкістю автомобіля і показаннями на спідометрі.

Як працює шинний калькулятор?

Калькулятор призначений для обчислення можливих змін, пов'язаних зі зміною типорозміру шин. Спеціальна програма шляхом порівняння двох типорозмірів виробляє автоматичні розрахунки, надаючи водієві підсумкове значення. Від водія потрібно заповнення декількох полів для старого і нового розмірів:
  • Ширина
  • Висота
  • Діаметр

5 причин змінити старий розмір шин на новий

  • Відсутність на ринку деяких типорозмірів (їх можна замінити більш широкими або вузькими
  • Заміна в ході модернізації або тюнінгу автомобіля для більш стильного зовнішнього вигляду
  • Збільшення або зменшення кліренсу (дорожній просвіт)
  • Підвищення комфорту поїздки (перехід на високопрофільні шини)
  • Поліпшення керованості (при переході на низькопрофільний розмір шин)
  • Зміна умов експлуатації (наприклад, не міські дороги, а польові)

У чому перевага заводських шин

Безпека водія та пасажирів забезпечують надійні покришки, справний автомобіль і дотримання правил дорожнього руху. Виробники автомобілів підбирають для своїх моделей параметри шин, які враховують масу авто, його потужність, тягу і мета використання.

Разом з придбаним авто автовласник отримує шини первинної комплектації в певному типорозмірі. Такий типорозмір називають стандартним або заводським. У міру експлуатації виникає необхідність заміни шин. Очевидною є установка точно таких же покришок, що були на новій машині або гума іншого бренду, але в тому ж типорозмірі. Як правило, виробник рекомендує вибір з кількох типорозмірів шин з різними посадочними діаметрами, які можуть бути встановлені на конкретний автомобіль.


Чому виробник не рекомендує використовувати шини в інших розмірах?

Подібна рекомендація викликана виключно питаннями безпеки. Навіть незначне відхилення типорозміру здатне привести до ряду різних змін. Наприклад, змінивши стандартний розмір на інший, може змінитися комфорт під час поїздки, витрата палива, показання на спідометрі і ін. Причому, спідометр може показувати одну швидкість, а фактично буде інша.

Крім цього, при установці шин більшого діаметра можлива їх затирання про елементи кузова і підвіски, що вкрай негативно позначиться на безпеці пересування, так як в такому випадку гума може бути пошкоджена в русі. Важливо пам'ятати, що змінюючи заводські шини на покришки в іншому розмірі, Ви отримаєте ряд змінених параметрів.

Про що слід пам'ятати при заміні заводського розміру шин?

Водії при виборі схожих за характеристиками моделей шин віддають перевагу автошинами з гарантією від експлуатаційних пошкоджень. Особливо, якщо така гарантія надається безкоштовно. Протягом року, відвідуючи шинний центр для перевірки шин, водій зможе убезпечити себе, стежачи за перевіркою балансування, рівномірним зносом.

У той же час, у разі різних дорожніх неприємностей, після яких шина потребуватиме ремонту або заміні, всі роботи будуть виконані безкоштовно. А в разі неможливості ремонту - водій отримає аналогічну або рівноцінну шину.

У гарантійному талоні докладно описані всі переваги гарантії. Разом з тим, є ряд причин, за якими в гарантії водієві буде відмовлено навіть при проходженні щомісячних перевірок. Це причина - заміна заводського типорозміру шин.

Не забувайте, що Повна гарантія (Розширена гарантія) не надається на типорозміри шин, які не рекомендовані до установки виробником автомобіля.

РУС  УКР 
Шини Диски Запис на сервіс Шинні центри Допомога та поради
×