0800 303 336 Безкоштовно з будь-якого номера 0800 303 336 Безкоштовно з будь-якого номера (067) 209-21-12 (050) 361-91-31 Боти для запису на сервіс Telegram Bot
TshinaBotViber Bot
УКР РУС  УКР 

Тест літніх шин у типорозмірі 175/65 R14 від ADAC (2018)

31.01.2019 [HTML]

У минулому році німецька автомобільна асоціація ADAC провела тест літніх шин у типорозмірі 175/65 R14. Але той факт, що тест торішній, не означає, що він не цікавий або втратив свою актуальність. Навпаки, покришки, які були представлені в цьому тесті вже точно є на ринку і їх легко можна придбати для свого автомобіля.

Учасниці

У випробуваннях взяли участь 14 покришок:

У всіх автошин індекси навантаження і швидкості однакові - 82 (475 кг) T (190 км/ч). Даний типорозмір підходить для невеликих автомобілів, таких як Peugeot 206, Toyota Yaris, Citroen C2, Ford Fiesta і інші автомобілі такого ж класу. Останній якраз виступив в якості тестового авто.

Випробування

Не прийняли участь Bridgestone, Michelin і Hankook тому що анонсували вихід новинок. Через це експерти ADAC вирішили не включати в тестування старі моделі цих брендів. Серед претендентів на перше місце можна помітити тільки два преміум бренда - Goodyear і Pirelli. І можна було б відразу сказати, що результат очевидний, але все виявилося не так однозначно.

В тести входили наступні випробування: на сухому асфальті оцінювали керованість, гальмування і курсову стійкість. На мокрому асфальті оцінювали гальмування, поздовжнє і поперечне аквапланування, керованість, особливо при входженні в повороти. Також експерти оцінювали шум при водінні всередині і зовні салону, заміряли витрату палива і зносостійкість.

Результати

На сухій поверхні краще за всіх себе показала Maxxis Mecotra 3. Всі інші учасниці показали однаково хороший результат. Явно тих, хто програв в цьому тесті не було.

На мокрій поверхні ситуація змінилася. З позначкою «добре» виступили тільки три покришки - Sincera SN832 Ecorun, Comfort-Life 2 і ContiPremiumContact 5. Гірше за всіх себе показала Sava Perfecta. Саме це і стало ключовим фактором її місця в турнірній таблиці. Решта автошини показали результати з відміткою «задовільно».

Тести на комфортність водіння не показали явних лідерів. Всі покришки виступили з оцінками «задовільно» або «посередньо». Але дані оцінки не значно впливали на місця в таблиці. Як і тест на витрату палива. Але в ньому всі виступили однаково добре. У випробуванні на зносостійкість тільки одна покришка показала себе гірше за інших - Continental отримала оцінку «задовільно». Інші учасниці показали результат «добре».

Виходячи з отриманих результатів, перші місця посіли далеко не преміум бренди. Лідирує Falken. На другому місці Semperit. Pirelli і Continental зайняли 7 і 9 місця відповідно. Проте всі покришки, крім однієї отримали хороші оцінки. Sava, яка замикає таблицю з оцінкою «посередньо», має найгірші показники на мокрій дорозі. Особливо погано вона себе показала при гальмуванні.

Більш докладно результати можна подивитися в зведеній таблиці:


* - показник, значно вплинув на загальну оцінку.

Коментарі випробувачів

Крім загальних оцінок, які можна побачити в таблиці, випробувачі ADAC вважають, що ті чи інші покришки добре підійдуть в конкретних умовах.

Якщо вам потрібен хороший баланс всіх характеристик, вони радять використовувати Falken Sincera SN832 Ecorun або Semperit Comfort-Life 2.

Якщо ви готові зважати на трохи швидшим зносом покришки, то експерти рекомендують Continental ContiPremiumContact 5, яка показує хорошу керованість на будь-якій поверхні.

Якщо ви їздите переважно в суху погоду або в вашому регіоні мало осадків, тоді ADAC рекомендує Maxxis Mecotra 3, у якій дуже хороша керованість на сухій дорозі.

Ну і наостанок, якщо вам важлива зносостійкість, тоді випробувачі радять DynaxerHP3, Vredestein T-trac 2 або Pneumant Summer ST2, але слід врахувати не дуже хороші показники на мокрій дорозі.

РУС  УКР 
Шини Диски Запис на сервіс Шинні центри Допомога та поради
×