0800 303 336 Безкоштовно з будь-якого номера 0800 303 336 Безкоштовно з будь-якого номера (067) 209-21-12 (050) 361-91-31 Боти для запису на сервіс Telegram Bot
TshinaBotViber Bot
УКР РУС  УКР 

Літній тест шин розміру 255/55 R18 від Auto Bild Allrad 2020

15.06.2021

У минулому році німецький автомобільний журнал провів тест досить великих шин - 255/55 R18. Вельми габаритні колеса розраховані для позашляховиків. Моделі шин, представлені в списку, відмінно підходять для таких габаритних автомобілів як: BMW X5, Mercedes GLE, Audi Q7 і VW Touareg.

Список протестованих брендів

Для порівняльних тестів Auto Bild Allrad відібрав 10 брендів шин. У список увійшли, як імениті бренди, впізнавані в усьому світі: Michelin, Goodyear, Dunlop і Pirelli. Так і менш популярні: Maxxis, Lexani, Dunlop. Також був представлений фінський бренд Nokian, в основному отримав популярність в Скандинавії. Виробництво шин Nokian зосереджено не тільки на батьківщині, але і поширилося на підрозділи в Росії і США.

З такою ж історією як у Nokian зіткнувся бренд Barum, який не особливо популярний в Західній Європі. Barum починаючи з 1993 року є дочірньою компанією корпорації Continental.

Бренд Cooper, споконвічно американська шина, напрямок продукції, що випускається - повнопривідні автомобілі. Даний бренд затребуваний на американському ринку також, як і більш імениті лінійки Goodyear і Firestone.

Слідом за Barum, виробник з Нідерландів - Vredestein, знаходиться під опікою індійського бренду Apollo з 2009 року.

Поруч з ними, в списку присутній і бренд з Тайваню - Maxxis. Він же є основним у виробництві корпорації Cheng Chin.

Більш відомий в світі виробник дорогих автомобільних аксесуарів бренд Lexani, дебютував в тестуванні моделлю шин LX-Thirty.

тест шин для внедорожников

Підсумки тестування

Випробування бездоріжжям

  • Пісок

Перше місце зайняв бренд Cooper. На останнє місце був відправлений Nokian. Варто відзначити, що всі учасники гідно пройшли піщану дистанцію.

  • Грязюка

Грязюка і мокра трава найскладніші ділянки для проходження літніми шинами. Більшість учасників насилу подолали дистанцію, найгірше впоралися із заїздом шини Lexani. В цей же час прекрасні характеристики продемонстрував бренд Maxxis.

тест в грязи

  • Мокра трава

В такому непростому тесті, експерти відправили на перше місце бренд Michelin. Останню сходинку цього рейтингу займають Lexani.

  • Гравій

тест на гравии

Результати зчеплення тестованих шин на гравії, вийшли схожі з даними отриманими в ході тесту на піску. На даному відрізку дороги краще тягове зусилля продемонстрував бренд Barum. Найгірші показники були відзначені у моделі Ultrac Satin бренду Vredestein.

Що стосується керованості на гравії, то тут бездоганний переможець Michelin, вони задовольнили всі вимоги для проходження ділянки своєю міцністю і надійністю. На останніх місцях опинилися Lexani і Nokian.

Тест на мокрому треку

  • Керованість

Тестового автомобілю BMW X5 найбільше за характеристиками підійшли шини бренду Michelin, своїм точним і динамічним ходом. Найбільш нестійкими в поворотах виявилися шини Lexani, отримавши найнижчий рейтинг.

  • Гальмівний шлях

Катастрофічний результат гальмування продемонстрували шини Lexani, їх гальмівний шлях виявився майже на 22 метра довший, в порівнянні з лідером заїзду Michelin. Під великим питанням придатність деяких брендів до безпечної експлуатації, а саме Nokian, Cooper, Barum.

  • Бічна стійкість

Найкраща стійкість, під час проходження поворотів, була відзначена у французького бренду Michelin, якого удостоїли першим місцем в рейтингу. Найгіршим чином себе проявили шини Lexani, посівши останнє місце.

  • Аквапланування

устойчивость перед аквапланированием

Експерти тесту відзначили, що у всіх тестованих моделей, виявилася досить хороша здатність подолання водяного бар'єр не втрачаючи зчіпних властивостей, під час заїзду по прямій. Лідером заїзду стали шини Michelin. З різницею всього 7км / год, але на останньому місці рейтингу бренд Cooper.

У тесті на поперечне аквапланування шини Michelin зайняли друге місце, їх обігнали стійкістю колеса Maxxis. У порівнянні з конкурентами, бренд Lexani, явно програє війну характеристик.

Тест на сухому треку

  • Керованість

управляемость

Краще і швидше реагували на рульові імпульси два бренди: Goodyear, Michelin. У порівнянні з лідерами заїзду, Lexani і Barum, які отримали низькі оцінки, демонструють досить непереконливий рух на асфальті.

  • Гальмівний шлях

Як і в мокрому тесті бренд Michelin почесно займає перший рядок рейтингу. Експерти відзначили, що нехай шини Barum і мають гальмівний шлях довше на 3,3 метра, але все ж їх можна рекомендувати до придбання. Коли ж Lexani, гальмування яких виявилося більше на 6,6 метрів від значення шин переможців, удостоїлися найнижчою оцінкою.

  • Економічність

Лідерами за найменшим опору кочення виявився виробник Barum. Слідом за ними Vredestein і Nokian. Лідер попереднього тестування - Michelin, були відправлений на 4 сходинку рейтингу.

  • Рівень шуму

Найкомфортнішими для слуху стали шини Vredestein. Модель Lexani LX-Thirty виявилася найгучнішою з усіх представлених брендів.

Підводячи підсумки тестування, літніх шин для SUV авто, вийшов досить цікавий рейтинг.

итоги заезда

Підсумкове останнім десяте місце займають американці Lexani LX-Thirty. Бюджетні шини, майже в половину дешевше тестованого Michelin, отримали вердикт "Чи не рекомендуємо". Гальмівні властивості коліс на мокрому треку абсолютно небезпечні, підсумкова довжина гальмівного шляху 68,3 метра, а це на 22 метра більше гальмування колесі переможців.

Задовільними за всіма результатами, рейтингу і ціною виявилися наступні бренди: Nokian, Cooper, Maxxis і Barum.

Оцінку "добре" отримали два бренди: Pirelli, з тестованої моделлю Scorpion Verde, і Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 SUV дебютували в даному тесті. Наперекір отриманої незадовільну оцінку в одному з тестів, Goodyear заслужено займає 4 місце завдяки високим оцінками за керованість на сухому треку.

У трійку лідерів увійшли Sport Maxx RT 2 SUV, виробника Dunlop, і Ultrac Satin, модель випущена компанією з Нідерландів Vredestein. Дані моделі продемонстрували низький рівень шуму і витрата палива, відмінну керованість на мокрому дорожньому покритті. Експерти відзначили, що у даних шин відмінне співвідношення ціни і якості.

"Зразкової" і рекомендованої моделлю шин стали відразу три лідери тестів, але лідерське місце було присвоєно Michelin Pilot Sport 4 SUV. Вони показали найкращі результати, якщо не на перших місцях в окремо взятих дисциплінах, то входили в трійку лідерів. Єдиний недолік, який відзначили експерти, це ціна.

Епілог

Виходячи з отриманих результатів, експерти Auto Bild Allrad 2020 і інтернет - магазин Твоя Шина, рекомендує до придбання перевірені тестовим заїздом шини - лідери. Адже в дорозі як ніколи важлива безпека і комфорт.



РУС  УКР 
Шини Диски Запис на сервіс Шинні центри Допомога та поради
×