0800 303 336 Безкоштовно з будь-якого номера 0800 303 336 Безкоштовно з будь-якого номера (067) 209-21-12 (050) 361-91-31 Боти для запису на сервіс Telegram Bot
TshinaBotViber Bot
УКР РУС  УКР 

Тест літніх шин 235/60 R18 від Tyres Testing Group 2020

14.07.2021

Другий проведений тест українською командою експертів Tyres Testing Group. До гарячого сезону 2020 року підійшли вибірково, вибравши для тестів шини розміру 235/60 R18. Шини актуальні для компактних і середніх кросоверів.

Для тесту відібрали дев'ять самих придбаних брендів літнього сезону, орієнтованих на пересування по дорожньому полотну. Щоб уникнути підміни і неправильних результатів, експерти відмовилися від шин пропонованих самими виробниками. Для отримання правдивих результатів всі тестовані шини були придбані в магазині. Найбільшу увагу приділили показникам керованості і якості гальмування.

Шини учасники тесту

Результати тестування

Призове місце гідно займає бренд з Німеччини - Continental. Їх лінійка шин PremiumContact 6 обійшла всіх не тільки за балами, але і по об'єктивному оцінюванню. У заїздах на мокрому і сухому асфальті, PremiumContact 6 продемонстрував, майже на метр коротший гальмівний шлях, в порівнянні з наступним брендом. Шини показали відмінну керованість, найкращим чином долають поперечне аквапланування, мають хорошу бічну стійкість як на сухому, так і на мокрому асфальті. Continental отримав позначку "Наполегливо рекомендується".

Continental PremiumContact 6

Незважаючи на дебют німців, фінський виробник Nokian, зумів гідно себе показати в різних умовах експлуатації. Перевагою моделі Hakka Blue 2 SUV була відзначена стабільна керованість на мокрому і сухому асфальті. Гальмівний шлях виявився трохи довше, ніж у шин переможців, але це не завадило Nokian отримати позначку "Наполегливо рекомендується". Фінський бренд за один тест отримав кілька переважних оцінок: першу, за відмінні їздові характеристики, другу - переможець рейтингу "Ціна / якість".

Nokian Hakka Blue 2 SUV

Бронзовим призером став виробник з франції Michelin, їх модель шин Latitude Sport 3, досить поважного віку, показала себе гідно серед конкурентів. На момент проведення тестів Latitude Sport 3 вже виповнилося 6 років. Експерти відзначили, що шини гідно поводяться на сухому дорожньому полотні. Також було зафіксовано низьку витрату палива. Що стосується мокрої експлуатації, то 9 з 10 балів було присуджено за короткий гальмівний шлях. Керованість на мокрому треку була вельми середня, коли провалом став показник по подоланню поперечного аквапланування. Варто відзначити, що незважаючи на такі результати, Michelin Latitude Sport 3 був удостоєний рекомендацією

Michelin Latitude Sport 3

На четвертому місці розташувався преміальні бренд родом з Італії - Pirelli. Комплект Scorpion Verde отримав позначку "Рекомендується" за відмінно збалансовані їздові характеристики, що стосується ціни / якості, то цей показник не виправдано завищений.

Pirelli Scorpion Verde

На п'яте місце були відправлені відразу два бренди. Їхня конкурентнє змагання закінчилося нічиєю. Корейський бренд Laufen і бельгійський бренд Uniroyal.

Бренд Laufenn, дочірня компанія Hankook, з тестованою моделлю шин - S Fit EQ LK0, погано впоралися з проходженням мокрого треку. Результати опору коченню, протистояння аквапланування, поздовжньому і поперечному, залишали бажати кращого. Провалилися також при тесті на бічну стійкість.

Laufenn S Fit EQ LK01

Протилежний результат продемонстрували Uniroyal Rain Expert 3 SUV. Завдяки дизайну протектора з глибокими і широкими канавками, ефективно відводять воду, шини майстерно впоралися з поздовжнім і поперечним акваплануванням. Експерти відзначили хорошу економічність Rain Expert 3 SUV. В інших тестових заїздах шини показали себе досить посередньо. Експерти TTG відзначили стабільно слабку керованість як на сухому, так і на мокрому треку.

Uniroyal RainExpert 3 SUV

Раптова зміна планів, у виборі наступної моделі, теж не порадувала. Американський бренд Goodyear і обрана модель шин EfficientGrip SUV, була відправлена ​​на тести раптово, як кажуть експерти Tyres Testing Group, планувалося тестувати модель EfficientGrip Performance, але, на превеликий жаль, її не вдалося знайти в продажу 235/60 R18 розміру, а робити замовлення у виробника для тестів - призвело б до помилкових підсумків випробування. Тому честь виробника Goodyear довелося відстоювати EfficientGrip SUV, яка вийшла на ринок в 2012 році. Як показали результати, більш нові моделі конкурентів, не залишили шансів піднятися в топ американському бренду. Підсумки заїздів схожі з попереднім брендом - Uniroyal.

Goodyear EfficientGrip SUV

Восьмий рядок рейтингу займає бренд з Тайваню Federal. Комплект шин Couragia F / X сподобався експертам своєї керованість, як на мокрому, так і на сухому треку. Була відзначена задовільна стійкість перед акваплануванням.Что стосується гальмівної здатності, то вона була на низькій позначці.

Federal Couragia FX

На превеликий подив експертів, найбільш провальними шинами виявилися Advan Sport V105, японського бренду Yokohama. Наразі, модель шин входить в первинну комплектацію спортивних авто, таких як: Porsche, Mercedes-Benz.

Шини отримали низькі оцінки за досить довгий гальмівний шлях на мокрому треку і поганий рівень керованості. Експерти спробували згладити кути провалу припущенням, що дана модель шин розрахована на експлуатацію в інших, більш м'яких умовах, або, попросту, серед підібраних брендів не було відверто поганих. Але це не скасовує того факту, що Advan Sport V105 в інших випробуваннях проявили себе досить посередньо.

Yokohama Advan Sport V105

Підсумки

Підводячи підсумки, можна сміливо заявити, що лідер Nokian Hakka Blue 2 SUV гідний вашої уваги. Бренд середнього цінового сегмента, з досить преміальними характеристиками. Це однозначно говорить про те, що фіни вміють робити якісний продукт.



РУС  УКР 
Шини Диски Запис на сервіс Шинні центри Допомога та поради
×