0800 303 336 Безкоштовно з будь-якого номера 0800 303 336 Безкоштовно з будь-якого номера (067) 209-21-12 (050) 361-91-31 Боти для запису на сервіс Telegram Bot
TshinaBotViber Bot
УКР РУС  УКР 

Тест літніх шин розміру 225/45 R17 від журналу "За кермом" 2020 року.

14.07.2021

Видання "За кермом" двічі протестувало літні моделі шин за 2020 році. На цей раз був обраний розмір 225/45 R17 і тестовий автомобіль Volkswagen Passat.

Відібрані моделі для тестів

Виходячи з раніше проведених тестів, експерти відзначили, що китайські шини можуть бути якісними. Їх сміливо можна рекомендувати для придбання. До такого висновку прийшли грунтуючись на результатах китайського бренду Compasal. Дебютували шини, типорозміру 195/65 R15, в перших літніх тестах журналу "За кермом". Бренд Compasal показав себе майже нарівні з Kormoran, дочірньою компанією Michelin.

Випробувальний трек знаходився недалеко від міста Тольятті. Полігон автоваза, для тестових заїздів, був зайнятий приблизно наприкінці літа 2019 року, температура повітря фіксувалася від +15 до + 30 ° C.

Моделі шин для порівняльних заїздів надали самі виробники. В Європі давно відмовилися від таких послуг, так як не виключена можливість підміни або навмисне відібраний найякісніший продукт зі всієї лінійки. А це веде до неправильної оцінки характеристик всієї лінійки шин.

Результати тесту

На останніх місцях розмістилися кілька брендів - Viatti Strada Asimmetrico V-130 і Tigar UHP. Модель Strada Asimmetrico продемонструвала дуже слабке зчеплення з поверхнею, що призвело до небезпечного вчинення маневрів. Економічність і видаваний шум на позначці середнього рівня.

UHP обігнав Viatti більш низькою витратою палива, дистанція, від моменту початку гальмування до повної зупинки, теж краще ніж у яка програла. Але тест поворотності був провалений, шини бренду Tigar показали найгірший результат.

Експерти наполегливо рекомендують виробнику Viatti доопрацювати і замінити лінійку Strada Asimmetrico V-130, щоб не впасти в очах покупців. Особливо, коли конкуренти все більше заповнюють ринок якісними і недорогими пропозиціями.

Десятку рейтингу відкриває модель шин з Китаю - Cachland CH-861. Перед придбанням і установкою даних шин, необхідно наполегливо переконатися, що автомобіль оснащений системою стабілізації, в іншому випадку, авто може піти у занос через слабке зчеплення даної моделі з дорогою. Також експерти відзначили, що шини досить гучні і недостатньо комфортні.

На дев'ятому рядку розмістилися американські шини Dunlop SP Sport Maxx 050+, дочірня компанія Goodyear Tire. Гідно трималися під час тесту на сухому треку, але, на превеликий жаль, дуже слизько вели себе під час руху на мокрому асфальті. Рівень комфорту, разом з економічністю, залишаються на рівні нижче середнього.

Японський бренд Toyo відправив на тестування модель шин Proxes Sport, яка посіла восьму сходинку рейтингу. Експерти відзначають, що шини Proxes Sport, під час руху по прямій на високій швидкості, виявились нестійкими, маневри супроводжуються великим занесенням. Інженери компанії Toyo відзначили, що показники даної моделі переглянуть і поліпшать, випустивши заміну цієї лінійки шин на модель Proxes Sport A. Спеціально випускається для європейських водіїв. Поширення японської продукції планують посилити, за рахунок відкриття в 2020 році нового заводу в Сербії.

На сьомому рядку знову бренд з Японії, але тільки російського виробництва, модель BluEarth-A AE-50 виробника Yokohama. Перевагою даної моделі виявився низький рівень витрати палива, а ось провал в тестах був виявлений під час гальмування на сухій дорозі, у BluEarth-A AE-50 досить довгий гальмівний шлях.

Шостий рядок рейтингу займає бренд з Китаю Aplus A607. Експерти відзначили передбачуваність поведінки при здійсненні маневрів, на сухій дорозі, і рівень зчеплення з покриттям. Aplus виявився гідним супротивником для фінів, але відстає на 1 бал.

Обігнав китаянок бренд Nokian, з тестованою моделлю шин Nordman SZ, показав відмінне гальмування на сухому і мокрому асфальті. Експерти відзначили відмінну економічність як на 60 км / год так і при 90 км / ч. Злагоджений баланс характеристик допоміг відірватися, хоч і незначно, від китайського виробника.

Дуже щільно до трійки лідерів під'їхав бренд Pirelli. Експерти під час тестування відзначили, що Cinturato P7 володіють високими зчіпними властивостями, при цьому низькою витратою палива. Cinturato P7 отримали позначку "Відмінно", чим і заслуговують довіру автомобілістів.

Трійку лідерів відкриває американський бренд Goodyear, з моделлю шин Eagle F1 Asymmetric 5. Бронзове місце присвоєно за відмінну курсову стійкість, керованість і зчіпні властивості на сухому дорожньому покритті.

На друге місце відправлені фіни, другий комплект шин в даному тесті, річна модель Nokian Hakka Black 2. Під час тестового заїзду було відзначено дуже близьку поведінку шин Nokian до бренду Goodyear. Відчутна різниця в економічності, в даному аспекті, Nokian лідирує.

Призером данного заїзду став Continental PremiumContact 6. У заїзді шини показали себе з найкращого боку, особливо відзначилися в таких категоріях як: безпека, рівень комфорту і впевнена поведінка на різних типах поверхні.

Епілог

Щоб правильно підібрати "взуття" для своєї машини, необхідно проаналізувати стиль їзди і приблизні умови, в яких будуть експлуатуватися вибрані шини. Інтернет-магазин "Твоя шина" рекомендує розглянути комплекти шин бренду Nokian. Модель, з срібною медаллю, Hakka Black 2, як показали тести, відмінно відповідає всім головним параметрам. Комплект шин даної моделі гарантує безпеку і комфорт під час їзди. У цьому ж сегменті пропонуємо ознайомитися з моделлю Nordman SZ, фінського бренду Nokian. Шини показали себе досить стійкими і з невеликою витратою палива.



РУС  УКР 
Шини Диски Запис на сервіс Шинні центри Допомога та поради
×